heaven and earth

Met het festival Antwerp Baroque 2018 viert de stad van Rubens zowel haar erfgoed als hedendaagse creatie. Deze sculptuur, gemaakt voor de ambitieuze tentoonstelling Experience Traps in het beeldenpark Middelheim, kan gezien worden als de essentie van een barokke architecturale compositie: een centrale ring die openstaat naar de hemel en de ruimte eromheen structureert.

Het bouwproces legt een letterlijke verbinding tussen hemel en aarde, aangezien alle onderdelen van de sculptuur in de grond werden gegoten, vervolgens opgetild en gemonteerd.

 

Hemel en aarde, 2018

Beton, staal, aarde

Middelheim Museum, Antwerpen

In samenwerking met Platform 0090

 

 

HEDENDAAGSE NALATENSCHAP VAN DE BAROKKE LANDSCHAPSARCHITECTUUR

Middelheimmuseum vroeg aan internationaal gerenommeerde kunstenaars uit verschillende disciplines nieuw of bestaand werk te presenteren, geïnspireerd door de vernieuwende ideeën uit het barokke landschap.

 

DE KUNSTENAARS

William Forsythe (°1949, USA ) treedt op als kunstenaar en co-curator. Hij integreert ook enkele van zijn bekende choreographic objects in het project en veroorzaakt hiermee een beweging bij de toeschouwer.

 

Andere kunstenaars die een nieuw of bestaand werk zullen presenteren voor de tentoonstelling zijn Mike Bouchet (US), Marvin Gaye Chetwynd (UK), Jeremy Deller (UK), Spencer Finch (US), William Forsythe (US), Gelitin ((AUS), Ryoji Ikeda (JP), Bertrand Lavier (FRA), Louise Lawler (US), Bruce Nauman (US), Recetas Urbanas (ESP), Monika Sosnowska (PL), Adrien Tirtiaux (BE), Dennis Tyfus (BE), Andra Ursuta (RO) en Ulla von Brandenburg (D).