bára sigfúsdóttir

De nieuwe creatie 'being' van de IJslandse choreografe en danseres Bára Sigfúsdóttir is ontstaan vanuit een blijvende nieuwsgierigheid naar andere culturen en de ontwikkeling van beweging in andere contexten dan de hare.

 

Voor de eerste keer maakt ze een choreografisch werk voor twee andere dansers: Masoumeh Jalalieh en Seyed Alireza Mirmohammadi, beiden uit Teheran.

 

Via haar sobere en geconcentreerde bewegingstaal laat ze een dialoog ontstaan tussen de West-Europese en Midden-Oosterse cultuur. De ontmoeting tussen lichamen, tussen de artiesten op scène maar ook tussen hen en het publiek, zal dienen als een sober gebaar. Een plek om, eerder dan onze verschillen te benadrukken, te onderzoeken wat we met elkaar gemeen hebben.

 

choreografie BÁRA SIGFÚSDÓTTIR gecreëerd met en uitgevoerd door Masoumeh Jajalieh, Seyed Alireza Mirmohammadi dramaturgie Sara Vanderieck licht ontwerp Jan Fedinger technische supervisie Marie Vandecasteele en/of Bardia Mohammad international diffusion Line Rousseau en Marion Gauvent / A Propic

 

productie GRIP coproductie de Grote Post, Vooruit, Dans Brabant, Dance On Pass on Dream On, Workspacebrussels/ Life Long Burning i.c.w. Moussem en C-TAKT met de steun van Fabrik Potsdam, Platform 0090, Grand Theatre, CAMPO met de financiële steun van de Vlaamse overheid, de Stad Antwerpen, de Ambassade van de Federale Republiek Duitsland en het Creative Europe Programme of the European Union