evolving spaces

Evolving Spaces is een nieuw hoofdstuk in het overkoepelende BookProject waar Erki De Vries en Pieter Huybrechts sinds 2012 aan werken. In CC Mechelen stellen zij tentoon op een aanzienlijk grotere schaal dan voorheen. Het project bestaat uit verschillende fasen die resulteren in een reeks van sculpturen verwerkt in de installatie ter plekke, en de presentatie van een sculptuur in boekvorm bij de finissage. Installatie en fotografie komen samen als twee krachten die op elkaar inspelen, in situ ontwikkeld naar de ruimte van CC Mechelen.

 

In hun samenwerking overschrijden De Vries en Huybrechts de grenzen van de realistische weergave. Door het fotografische beeld in verschillende lagen in kaart te brengen, maken ze een nieuwe fysieke ruimte. Wat we zien voelt dankzij het tactiele van het fotografische beeld werkelijk aan, maar ondertussen kijken we laag op laag een imaginaire verte in.

 

Installatie, Cultuurcentrum Mechelen, 25.03.2017 tot 04.06.2017, donderdag tot zondag van 13u tot 18u

 

concept Erki De Vries, Pieter Huybrechts fotografie Pieter Huybrechts scenografie Erki de Vries coproductie CC Mechelen, Stad Mechelen, De Garage, Platform 0090, Stichting Willame.