gökhan girginol

Gökhan Shapolski Girginol (22 januari 1988) afkomstig van de Genkse wijk Waterschei, studeerde theaterkunsten aan het RITS in Brussel en kreeg zijn eerste filmrol in 2012 in de langspeelfilm Mixed Kebab. In de in 2015 uitgezonden televisieserie Spitsbroers speelt hij de rol van Ibrahim. Eveneens dat jaar was hij te zien in de serie Voor wat hoort wat als Kemal. Hij speelt ook een van de hoofdrollen in de film Problemski Hotel van Manu Riche.

 

Gökhan Girginol studeerde af als theatermaker aan het RITCS en rolde daarna meteen van het ene project in het andere. Hij haalde twee keer  de finale van Kunstbende. Daarnaast nam hij in 2008 deel aan de Kif Kif Awards. Later volgden onder meer de voorstellingen Wachten en Mancha!

In november 2013 creëerde en regisseerde hij de theaterproductie "Herzaman - 50 jaar Turkse Migratie", samen met de bewoners van de mijncités.

 

Onder de noemer Wie is er bang van de grote zaal? last KVS tijd en ruimte in voor jonge artiesten die willen creëren voor de grote zaal. De weg wordt geplaveid met workshops, masterclasses en werksessies allerhande. Dit seizoen is het de beurt aan Gökhan Girginol. We kennen hem van zijn eigenzinnige Woyzeck-bewerking. Gökhan gaat aan de slag met de legende van Robin Hood voor zijn theaterproductie Robin Hassan Hood, waarin Girginol op een heel beeldende manier de sfeer van het creatieve leven in de marge schetst.

 

In 2017 waagt hij zich aan zijn eerste solo. Hij brengt in een wervelende mix van slampoetry, verhalen, tekeningen en live-muziek een bijzondere ode aan de cité. Ghetto Cabaret is een fluwelen kopstoot, een poëtische uppercut waarin Gökhan zijn liefde voor Genk, voor de grootstad Brussel, voor zijn moederland Turkije en voor zijn indianen-inborst samen brengt in één vloeiende beweging. Woorden en muziek en tekeningen in een eigenzinnige mix.

 

© Dries Segers