YouYou Group

Uitnodiging OPEN CLUB ZAGHAREED

 

Stemkunstenaars Hoda Siahtiri and Caroline Daish nodigen uit voor een kennismaking met de YouYou Groep.

Samen ontdekken jullie het plezier en de vreugde om een stem te hebben en die luid te laten klinken vol trillingen… Met respect voor tradities en erfgoed is de Club Zaghareed ook een opening voor nieuwe betekenissen en manifestaties.

 

Club Zaghareed zou je een workshop kunnen noemen, maar het is zoveel meer: een ontmoeting, een initiatie, uitwisseling, een feest van vele stemmen. In drie uur tijd  krijg je een stapsgewijze inwijding in de manier waarop de Brusselse YouYou Groep al jaren werkt rond de Zaghareed, de Arabische naam voor een luide, scherpe tril-klank die vele vrouwen in onder meer Noord-Afrika en het Midden-Oosten uiten om vreugde uit te drukken bij onder meer feestelijke gebeurtenissen. De kreet heeft veel verschillende namen, afhankelijk van de regio, de cultuur of het land waar hij vandaan komt, zoals YouYou in het Frans, Kel in Iran, Irrintzi in Baskenland, of Zilgit in de Koerdische gemeenschap, enz. Door de diaspora, migratie en globalisering is de youyou overal ter wereld.

Met respect voor traditie en zin voor nieuwe verbanden, nemen Hoda Siahtiri en Caroline Daish je mee.

 

Er wordt gegeten, gepraat, stemmen worden opgewarmd, eenvoudige improvisatie-oefeningen leiden tot verrassende vormen om de stem te laten zinderen en trillen. Kennis wordt gedeeld met en tussen alle aanwezigen.

 

Wil je graag deelnemen aan dit Antwerpse project? Kom dan naar een van de Open Club Zaghareeds om een voorproefje te nemen. Deelname aan een Open Club Zaghareed kan ook een leuke eenmalige ervaring zijn en is niet per se een verplichting om door te gaan met het kunstproject. Reserveer je plaats en geef de datum aan waarop je wilt participeren via onderstaand adres: newpolyphonies@gmail.com

 

En verder? Wie na de kennismaking verder wilt gaan kan later eventueel mee een voorstelling maken.

 

YouYou groep is een project van newpolyphonies en Platform 0090, gehost door Monty en deSingel

 

Monty - Montignystraat 3, 2018 Antwerpen

deSingel - Desguinlei 25, 2018 Antwerpen

 

zie ook: oralsite