white on white

White on White is een dansvoorstelling gerealiseerd door Marc Vanrunxt, Bahar Temiz, Anne-Mie Van Kerckhoven en Jean-Paul Lespagnard.

 

Bahar Temiz is één van de weinige Turkse dansers, die een intense professionele band heeft met de West-Europese dansscène. Ze groeide op in Istanbul maar studeerde filosofie aan de Université Paris-Sorbonne. Daarna volgde ze een dansopleiding aan de ArtEZ Dansacademie in Arnhem en een opleiding choreografie aan EX.E.R.CE in Montpellier.

Ondertussen is ze volop bezig met het vormgeven van haar eigen choreografische ambities. Zo maakte ze recent de solo In Love voor zichzelf en staat ZEE op stapel, een nieuw duet voor 2018. Daarnaast werkte ze voor het kunstenaarscollectief Superamas, choreografe Ivana Müller en Felix Mathias Ott.

 

In 2014 leerden choreograaf Marc Vanrunxt en Bahar Temiz elkaar kennen tijdens een workshop, georganiseerd door Platform 0090 in Istanbul. Al snel ontstond het plan om in de toekomst samen te werken.

 

In White on White wil Vanrunxt een performatieve totaal ervaring creëren in nauwe samenwerking met beeldend kunstenares Anne-Mie Van Kerckhoven en modeontwerper Jean-Paul Lespagnard. Het samenbrengen van deze uitgesproken expressieve en extraverte kunstenaars kan voor vuurwerk zorgen.

Zoals in de meeste van zijn solo’s zal Vanrunxt proberen iets belangrijks en essentieels te onttrekken aan Bahar door middel van con-structie, de-constructie en re-constructie van bewegingen, beelden en atmosferen.

 

 

choreografie Marc Vanrunxt dans Bahar Temiz kostuum Jean-Paul Lespagnard scènebeeld Anne-Mie Van Kerckhoven licht & techniek Stefan Alleweireldt artistiek advies Marie-Anne Schotte

productie Kunst/Werk coproductie Platform 0090, STUK residentie wpZimmer met de steun van de Vlaamse Overheid