bahar temiz

Bahar Temiz is een freelance danseres en choreografe. Ze is in 1983 geboren in Istanbul en woont in Parijs. Na haar studies aan de Franse middelbare school Saint-Joseph in Istanbul studeerde ze filosofie aan de Université de Paris IV-la Sorbonne, en vervolgens dans aan de Artez Dance Academy (Nederland) en choreografie aan Ex.e.r.ce (Centre Chorégraphique National de Montpellier). Ze is in het bezit van een masterdiploma in dans van de Université de Paris VIII. Ze heeft als danseres en performer samengewerkt met Erik Kaiel, Willi Dorner, Dylan Newcomb, Clément Layes, Superamas en Ivana Müller.

 

Ze assisteert bij theaterprojecten en leidt workshops die geïnspireerd zijn door verschillende methoden van de energiepsychologie. Tijdens het omgaan met groepen raakte ze geïnteresseerd in het concept van de Speltheorie om verschillende modellen van conflict en samenwerking aan te bieden waarin deelnemers, als intelligente rationele besluitvormers, individuele strategieën konden ontwikkelen om te bewegen als groep zonder leiding.

 

Haar werk is erop gericht de toeschouwer uit te nodigen om zijn of haar eigen narratieve deelname aan het beeldvormingsproces te onderzoeken en is opgevoerd in Oostenrijk, België, Duitsland, Libanon, Nederland, Noorwegen, Zweden en Turkije. Ze heeft als performer gewerkt met Marc Vanrunxt in het kader van “White on White” en met Felix Mathias Ott voor “M.A.R.S.”. Momenteel werkt ze aan haar nieuwe project “ Zee ”, een productie van Platform 0090 met de steun van Ballet du Nord, C-Mine, Stuk Leuven en Pianofabriek Kunstenwerkplaats.

 

 

© Irmak Altıner

www.bahartemiz.com