ZEE

Zee is een dans over wandelen, op zoek naar een gevoel van verbondenheid. De twee performers veroorzaken een wervelwind door het verlangen om elkaar in te halen en elkaar te worden. Een voortdurende concentratie isoleert hen, terwijl ze ook een band weven tussen hun eenzaamheid. 

Zee is een meditatie over de conditie van het samen zijn en hoe deze onderhandelingen het individu of de individuen definiëren, verdelen en verenigen.

In deze "choreografie van nabijheid, creëren Daphne Koutsafti en Bahar Temiz een nieuwe persoon die iets met ons allen deelt". (Kasia Torz)

 

 

concept en choreography Bahar Temiz in samenwerking met Daphne Koutsafti, Pol Matthé, Maik Riebort, Emmilou Rößling dans Daphne Koutsafti, Bahar Temiz artistiek advies Marc Vanrunxt outside eye David Bergé licht ontwerp/set design Pol Matthé techniek Nele Verreyken

productie Platform 0090 coproductie Centre Chorégraphique National de Roubaix, Kunstenwerkplaats Pianofabriek, C-TAKT residenties Tanzfabrik Berlin, STUK, CND, Ménagerie de Verre (Studiolab) 

met dank aan Mesut Arslan, Meryem Bayram, Jasper Delbecke, Robrecht  Ghesquière, Jan Maertens, Jonas Rutgeerts, Valerie de Visscher, Kunst/Werk