begüm erciyas

Begüm Erciyas werd in 1982 in Ankara, Turkije, geboren. Tijdens haar studies moleculaire biologie en genetica in Ankara nam ze aan verschillende dansprojecten in Turkije deel en ze werd lid van [laboratuar], een onderzoeks- en projectgroep rond uitvoerende kunsten. Later ging ze aan de Salzburg Experimental Academy of Dance in Oostenrijk studeren.

 

Sinds 2006 is ze actief lid van de Sweet and Tender Collaborations en nam ze deel aan verschillende samenwerkingen en gemeenschappelijke projecten en ontmoetingen. Ze was artist in residence aan de Akademie Schloss Solitude in 2007/08, in K3-Zentrum für Choreographie | Tanzplan Hamburg in 2009 en in de TanzWerkstatt Berlin in 2011. In 2014 was ze artist-in-residence in Villa Kamogawa / Goethe Institute Kyoto.

 
Onder haar recent werk zijn de performances Ballroom (2010), this piece is still to come (2012) en A Speculation (2014). Haar werk werd op verschillende locaties en in verschillende contexten voorgesteld, zoals HAU Hebbel am Ufer (Berlin), Tanz im August Festival (Berlin), Kampnagel (Hamburg), Kaaistudio’s (Brussel), STUK (Leuven), iDANS (Istanbul), Tanzquartier Wien (Vienna), EMPAC (Troy), Malta Festival (Poznan)…

 

www.begumerciyas.com