christian bakalov

Na zijn studies aan de Balletschool van de Opera van Sofia in Bulgarije, begon Christian Bakalov zijn danscarrière in Frankrijk bij het Jonge Ballet van Frankrijk en het CCNN van Nantes. 

 

Sinds 2009 woont en werkt hij in Brussel waar hij deelneemt aan de opening van de onafhankelijke performance ruimte Volksroom onder leiding van Ivo Dimchev. We kennen hem vooral als performer van Ivo Dimchev, Jan Fabre en Miet Warlop maar hij heeft ook meegewerkt aan producties van Robert Wilson, Jérôme Bel en Florentina Holzinger & Vincent Riebeek.

 

In 2013 begon hij met de ontwikkeling van zijn eerste immersieve performatieve installatie BRIGHT, waarin het publiek de hoofdrol speelt. Bakalov vervaagt de grenzen tussen performatieve actie en installatie en ontwikkelt een reeks immersieve methodes om het publiek in een parallel universum te introduceren door hen één-op-één aan te spreken via verschillende zintuigen.

 

De trilogie ETERNIA, geïnspireerd op Spinoza's concept van Eternity, wordt geproduceerd en ondersteund door ArtEast Foundation en Workspacebrussels.

 

www.superfat.me