God 99 - Bar by bar, night by night, story by story, onward!

In Allah 99 – de debuutroman van Hassan Blasim – reist een schrijver de wereld rond om 99 mensen uit het Midden-Oosten te interviewen. Het is het vertrekpunt van Enkidu Khaleds nieuwe voorstelling. Drie performers en een dj kruipen in het hoofd en de huid van een reeks romanpersonages. Je ontmoet een jonge vrouw die op zoek is naar haar als verzetsstrijder vertrokken geliefde, een huilende Irakese taxichauffeur die verhalen over ziektes verzamelt, en een dj die vroeger als dokter werkte in een Syrisch ziekenhuis tijdens de ISIS-bezetting. 

Net als theater spelen interviews vaak met de grens tussen schijn en authenticiteit. Het is precies die grens die Khaled opzoekt in deze Sheherazade-achtige verhalenmarathon.

 

• Enkidu Khaled is een theatermaker en performer. Hij studeerde theater in Bagdad en bij DasArts in Amsterdam, en woont en werkt vandaag in Brussel. Khaled leeft zowel in de Midden-Oosterse als de Europese wereld, en gebruikt theater om de clichés en fantasieën uit te dagen die beide werelden over elkaar hebben.

 

Door en met Sara Dziri, Nele Vereecken, Joachim Robbrecht, Stan Wannet, Dhyaa Joda, Wouter Hillaert, Enkidu Khaled lichtontwerp Luc Schaltin techniek geluid Arzu Saglam techniek Sanja Gergoric outside eye Myriam Van Imschoot gebaseerd op het verhaal van Hassan Blasim met dank aan Lisa Skwirblies

 

productie Platform 0090 coproductie Productiehuis Theater Rotterdam, C-Takt, KAAItheater, de Brakke Grond, Kultuurfactorij Monty, Kaap, Moussem Nomadic Arts Center, Het Laatste Bedrijf met dank aan Uitgeverij Jurgen Maas met de steun van Kunstencentrum BUDA, Workspacebrussels, De Markten, De Vlaamse Gemeenschap, de Stad Antwerpen, Tax Shelter maatregel van de Belgische Federale Overheid en Gallop Tax Shelter