earth i

muzikale performance / co-creatie met Frederik Croene

 

'Dus ik sloeg Coire Loch langzaam gade, en begon te begrijpen dat haast in deze heuvels niets te zoeken heeft. Ik wist ook dat toen ik een flinke tijd gekeken had, ik maar nauwelijks begonnen was te zien.'
(Nan Shepherd, The Living Mountain)

 

Een vilten doek, zo lang en zo breed als het podium, daalt neer over de pianist, die onverstoorbaar zijn 'melodie' vertolkt. Het vilt verschijnt en vormt langzaam een sculptuur die onmerkbaar verschillende vormen aanneemt. Soms lijkt het op een opduikend of verdwijnend berglandschap, soms transformeert het in een abstracte sculptuur die de pianist langzaam maar zeker dreigt te verstikken.

 

De serie EARTH binnen de cyclus Verenigde Planeten wordt gebruikt om actuele dwingende thema's te verkennen en te verbeelden. In EARTH I neemt Van Welden samen met pianist/componist Frederik Croene de klimaatverandering als uitgangspunt.

 

 

concept & regie Karl Van Welden – concept & compositie piano Frederik Croene Lichtontwerp Ryoya Fudetani assistent machine: Maarten De Vrieze technologie Vincent Malstaf

productie Verenigde Planeten, United Planets vzw

coproductie Concertgebouw Bruges (BE), KANAL-Centre Pompidou (BE), C-TAKT (BE), Perpodium (BE), Platform 0090 (BE), C-Mine (BE), B-Classic (BE)

met de steun van de Vlaamse Gemeenschap | PACT Zollverein (DE)