Gece sempozyumu

Mesut Arslan pakt Nachtelijk Symposium, een stuk van Eric De Volder uit 1994, op een wel heel bijzondere manier aan. De Volder schetst de familie Meiresonne, allesbehalve een modelgezin. Nadat jarenlang alles onder de mat werd geveegd, komt nu het een en het ander naar boven. Drie zoons en een moeder voeren een dramatisch steekspel rond ‘de familiezaak’ en ‘hij daarboven, ons pa’.
 
Mesut plaatst de acteurs en de tekst in de tolleninstallatie van beeldend kunstenaar Lawrence Malstaf. Het publiek bevindt zich rond een open arena waarin niet alleen de tollen maar ook de personages om elkaar heen gaan draaien. Zo brengt de regisseur de innerlijke identiteit van een familie en het publiek eromheen in beweging. “Ik kies niet voor een klassieke karakterisering van de personages en traditionele theatervormen, maar voor het fysiek veruiterlijken van wat zich binnen in de mens afspeelt en voor het spelen met perceptie. De typisch Vlaamse 'geslotenheid’ mondt uit in een cirkel van atypische emotionaliteit, onmacht, pijn en verraad”, vertelt Arslan.

 

Naar aanleiding van het 22ste Istanbul Theater Festival zal de productie hermaakt worden met Turkse acteurs.

 

concept en regie Mesut Arslan tekst Eric De Volder tollen en arena Lawrence Malstaf dramaturgie Ata Unal scenografie Lawrence Malstaf & Meryem Bayram met Guven Kirac, Derya Alabora, Serhat Kilic, Mert Firat, Ersin Umut Guler, Ya┼čar Bayram Gül, Pervin Bagdat  licht Jan Maertens muziek en muziekadvies Eric Thielemans geluid Stijn Demeulenaere kostuum Johanna Trudzinski assistent regie Koray Dogan scenografie en kostuums assistent Defne Parman produktie manager Emre Can Sancar

productie Zorlu PSM coproduktie Istanbul Tyatro Festvali, DasDas